Programma

Sponsors

Optisport Healthclub

 

 

 

Bordbusters

 

Budoschool Takken

 

Beste 16-jarige ik

Beste 16-jarige ik
dinsdag, 13 maart 2018 15:54

Medemblik was in het weekeinde van 10 maart in de ban van MirandaMania. De totaalopbrengst van alle acties is circa € 15.700,- Stichting MirandaMania heeft als motto “sporten voor goede doelen”. Gelijk na afloop van de 4 uurs Spinningmarathon heeft MirandaMania een groot deel van de opbrengst uitgereikt aan Stichting Melanoom en het inloophuis Medemblik. Zij ontvingen onder luid applaus van de ruim 150 deelnemers cheques van respectievelijk € 10.000,- en € 4.000,-. De organisatie kijkt terug.

De opbouw
Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover. Donderdag begon de ombouw van MC de Muiter tot een sportpaleis en muziektheater. Het podium was nog indrukwekkender als voorgaande jaren. Het licht en geluid was subliem net de Ziggodome. De mannen van P-S-L hebben zichzelf onder leiding van Pieter Ratten weer overtroffen. Op vrijdag komen alle leveranciers. Fietsen, tappen, parasols, hekken, drank, eten, containers van alles wordt aangevoerd. De vele inmiddels bijna ervaren vrijwilligers zorgen ervoor, dat alles op zijn plaats komt en wordt aangesloten.

Jeugdactie
Gelijktijdig worden in de toneelzaal van MC de Muiter spinningsessies gehouden voor de jeugd van Medemblik. In 5 groepen van ongeveer 60 kinderen ervaren de kinderen wat het is om op een spinningfiets te zitten. Tja, morgen duurt het bijna 7 keer zo lang. De jeugd is zeer enthoussiast en kijken terug op een mooie ochtend. Het cadeau van de jeugd aan MirandaMania is een mooie cheque van € 800,-. Dit jaar is er voor het eerst een groep kinderen van Wiringherlant. Zij haalden met een valentijntulpenactie € 2.100,- op voor MirandaMania. Super.

Spinningmarathon – 110 fietsen
Eindelijk is het zover. Het licht gaat uit. Fred Berlijn presenteert het festijn. We staan stil bij het doel waarvoor we het allemaal doen, daarna kondigt de instructeurs aan. De spanning wordt opgebouwd. Het aftellen begint 10, 9, 8 en bij 0 gaat het los. De muziek sweept de deelnemers op naar een grote prestatie. De CO2 kanonnen en confetti schieten door de zaal. Wat is dit gaaf. Op de videoschermen worden allerlei clips en beelden vertoond. Video's en live beelden uit de zaal wisselen elkaar af. De beelden uit de zaal worden gemaakt door leerlingen van de Dijk echt super tof. n 4 uur spinnen lijkt lang maar alle ingrediënten maken dat de tijd omvliegt. Tijdens de blokken is er steeds een moment van bezinning. Dit is erg indrukwekkend.

Mania Muziekfestival
Snel de fietsen naar de vrachtwagens van Peter Appel. Nog een aprés-fietsparty. De zaal ombouwen. Dan is het zover. Om 18:30 begint het Rondom vrijwilligersfeest. Ruim 200 vrijwilligers ontvangen een buffet. Rondomom presenteert de nieuwe huisstijl en het thema van dit jaar; AMERIKA. Om half negen gaat de zaal open en start het muziekfestival. De medewerkers van café het Kraaienest en het Zeepaardje laten de tapkranen vloeien. Het wordt een heel gezellig feestje. De muziek wordt verzorgt door PHOENIX, 8-PM en BREAK. De avond wordt afgesloten door RAT. Wat een geslaagd feest.

De afbouw
Zondagochtend staan veel vrijwilligers weer klaar. Alles wordt weer afgebroken, afgevoerd en opgeruimd. We kijken terug op een geslaagd weekeinde.

Bedankt allemaal
Stichting MirandaMania bedankt iedereen voor zijn bijdrage. Het geeft een ongelofelijk warm gevoel, dat iedereen zich belangeloos inzet voor de goede doelen. Vrijwilligers, instructeurs, artiesten, sponsoren, deelnemers en bezoekers bedankt. Samen hebben deze mooie opbrengst behaald. Volgend jaar doen we het weer reserveer het alvast maar in je agenda 9 maart 2019 is het weer MirandaMania.

donderdag, 07 december 2017 20:09

De voorbereidingen voor de MirandaMania Spinningmarathon 2018 zijn alweer in volle gang! Als het aan ons ligt, dan wordt de Mania mooier dan ooit. We gaan namelijk “back to basic”!  Dit houdt in dat we weer 4 volle uren gaan spinnen met in elk uur een deel bezinning.'s Avonds vindt aansluitend het Mania Muziekfestival plaats, een geweldig feest met een dito line-up.


Waar doen we het voor?
Natuurlijk fietsen we voor Stichting Melanoom, dé stichting die geld omzet in daden tegen Melanoomkanker. Ook kan het Inloophuis Medemblik uiteraard weer op ons rekenen. Tot slot steunen we dit jaar De Nederlandse Vereniging van Lymepatiënten. Dit omdat de ziekte van Lyme in Medemblik en omgeving veel mensen in haar greep heeft. Op deze wijze helpen we patiënten door onderzoek naar de ziekte mogelijk te maken!

Zet daarom 10 MAART 2018 in je agenda en fiets mee voor het goede doel! Het wordt weer een heus spektakel!

Schrijf je snel in, want vol=vol!

Copyright © MirandaMania2018.
Aan de inhoud op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.